Booli ritar om mäklarnas vardag – en gång till

Ett av mina favoritprojekt just nu, Booli.se fortsätter leverera kaxigt självklara sätt att förnya och förbättra fastighetsmarknaden för privatpersoner. I veckan kommer den underbara statistikporrtjänsten booli – mäklardata.

Om man känner sig osäker på vilken mäklare man vill välja inför försäljning av sin lägenhet så har Booli sammanställt en tjänst som visar på aktuella marknadsandelar och annan vacker information per mäklarbolag.

För lite mer än ett år sen klev Booli.se och Boliga.se in i objektvisningsarenan och stökade till världsbilden för mäklarsamfundet rejält. Byråer , Mäklarsamfundet och tillhörande siter visste inte riktigt vilket ben de skulle stå på. Å ena sidan är det bra att försäljningsobjekten får mer mediautrymme. Å andra sidan så förlorar man den alltid åtråvärda kontrollen. Personligen stod jag längst fram och applåderade. Veidekke gick in i ett engagemang där vi köpte 100% annonsexponering under ett år på boliga.se. Bättre resultat och bang per buck får man leta efter. Länge.

Mycket har hänt sen deras intåg och de flesta aktörer i branschen har valt att gilla läget och anpassa sig, eller ta efter. Nu kommer allt ställas på sin spets igen när en extern aktör sitter på och publicerar information som avslöjar hur skickliga / starka / seriösa mäklarfirmorna faktiskt är. Än en gång är det walk the walk som blir bästa och mest långsiktiga försäljningsargumentet. Man blir inte snygg och intressant bara genom att säga att man är snygg och intressant.

Jag ser med spänning fram mot branschens reaktion när Booli spelar ut detta kort mot marknaden och sen även förhoppningsvis tar steget fullt ut och gör samma sak per mäklare som de nu gör mot mäklarfirmorna. Har Booli nötterna som krävs så öppnar de även APIerna.

1 thought on “Booli ritar om mäklarnas vardag – en gång till”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s