Booli ritar om mäklarnas vardag – en gång till

Ett av mina favoritprojekt just nu, Booli.se fortsätter leverera kaxigt självklara sätt att förnya och förbättra fastighetsmarknaden för privatpersoner. I veckan kommer den underbara statistikporrtjänsten booli – mäklardata.

Om man känner sig osäker på vilken mäklare man vill välja inför försäljning av sin lägenhet så har Booli sammanställt en tjänst som visar på aktuella marknadsandelar och annan vacker information per mäklarbolag.

För lite mer än ett år sen klev Booli.se och Boliga.se in i objektvisningsarenan och stökade till världsbilden för mäklarsamfundet rejält. Byråer , Mäklarsamfundet och tillhörande siter visste inte riktigt vilket ben de skulle stå på. Å ena sidan är det bra att försäljningsobjekten får mer mediautrymme. Å andra sidan så förlorar man den alltid åtråvärda kontrollen. Personligen stod jag längst fram och applåderade. Veidekke gick in i ett engagemang där vi köpte 100% annonsexponering under ett år på boliga.se. Bättre resultat och bang per buck får man leta efter. Länge.

Mycket har hänt sen deras intåg och de flesta aktörer i branschen har valt att gilla läget och anpassa sig, eller ta efter. Nu kommer allt ställas på sin spets igen när en extern aktör sitter på och publicerar information som avslöjar hur skickliga / starka / seriösa mäklarfirmorna faktiskt är. Än en gång är det walk the walk som blir bästa och mest långsiktiga försäljningsargumentet. Man blir inte snygg och intressant bara genom att säga att man är snygg och intressant.

Jag ser med spänning fram mot branschens reaktion när Booli spelar ut detta kort mot marknaden och sen även förhoppningsvis tar steget fullt ut och gör samma sak per mäklare som de nu gör mot mäklarfirmorna. Har Booli nötterna som krävs så öppnar de även APIerna.

One Reply to “Booli ritar om mäklarnas vardag – en gång till”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s