Nackdelen med att inte kunna någonting.

Fan va kass jag är på att skriva, koda och fibbla med form. Just nu är jag grymt imponerad av många som är riktiga 360 renessansmänniskor, själv är jag bara bra på att se till att saker blir gjort. Värdelöst om man är ensam. Jag är för gammal för att lära mig någonting nytt riktigt bra. Kidsen kommer sopa mattan med mig. det får bli plan B.

4 thoughts on “Nackdelen med att inte kunna någonting.”

 1. Stopp! Vad får dig att tro att du nånsin blir för gammal för att lära dig nånting nytt, riktigt bra? Just do it!
  Det finns faktiskt inga som helst belägg för att en människas inlärningsförmåga minskar med åldern, tvärtom gör den ackumulerade erfarenheten att äldre kan ta genvägar för at lära sig nya saker. Det är en mental blockering som bygger på gammal myt och historien är full av folk som både lärt sig nya saker och helt bytt arbetsuppgifter även uppe i pensionsåldern.

  1. Alltså, Det handlar inte om att jag tror att jag stagnerat, peakat och att hjärnan inte kan ta emot ny information. Det är mest ett tidsadministrativt perspektiv. Hämta, Lämna, Äta, Jobba, Sova Dö.
   Men du har självklart rätt. Vill man så går det. Allt annat är bara hinder som du sätter upp i huvudet för att rättfärdiga ditt beslut.

 2. Stopp! Vad får dig att tro att du nånsin blir för gammal för att lära dig nånting nytt, riktigt bra? Just do it!
  Det finns faktiskt inga som helst belägg för att en människas inlärningsförmåga minskar med åldern, tvärtom gör den ackumulerade erfarenheten att äldre kan ta genvägar för at lära sig nya saker. Det är en mental blockering som bygger på gammal myt och historien är full av folk som både lärt sig nya saker och helt bytt arbetsuppgifter även uppe i pensionsåldern.

  1. Alltså, Det handlar inte om att jag tror att jag stagnerat, peakat och att hjärnan inte kan ta emot ny information. Det är mest ett tidsadministrativt perspektiv. Hämta, Lämna, Äta, Jobba, Sova Dö.
   Men du har självklart rätt. Vill man så går det. Allt annat är bara hinder som du sätter upp i huvudet för att rättfärdiga ditt beslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s